tiistai 1. lokakuuta 2013

17h 20min

Aamulla auton ratissa asia häivähti mielessäni hetkellisesti, lounaalla toisen pienen hetken, iltapäivällä uskalsin todeta asian jo ääneenkin: suurin ongelma Lihattomassa Lokakuussani tulisi olemaan se, etten yksinkertaisesti muistaisi, etten saa syödä lihaa. Nykyisessä elämäntilanteessani kaikki kapasiteetti mitä korvien välistä löytyy on täysillä käytössä, aivosolujen Hulluille Päiville ei vaan mahdu enempää kuormaa.

Nähdäkseni kuukaudesta ei ollut tulossa mitenkään erityisen vaikea. Ensinnäkään en juurikaan syö punaista lihaa eikä kalaa tai äyriäisiä lasketa. Tai karkkia (~liivate). Tai sellaisia ruoka-aineita joiden en tiedä olevan kiellettyjä, koska en ole ehtinyt/nähnyt vaivaa ottaakseni asioista selvää eikä tuotteen kytköstä lihaan maalaisjärjellä kykene pikaisesti kaupassa asioidessaan selvittämään.

Huomattavasti kovemmalle kohdallani ottaisi esimerkiksi Leivätön Lokakuu. Tämä kuukausi menisi leipähiirellä vaikka pelkästään sitä puputtaessa, nou problem. Juuri näissä tunnelmissa hommahan siis lähti rokkaamaan isosti siinä kohtaa kun otin kanankoivet uunista ja operoin sen lapselle. Repäisin pienen lihanpalan siitä irti ja mitään ajattelematta klo 17:20 tungin sen suuhuni. Kevyt viive, jonka jälkeen viesti tavoitti Hullujen Päivien porukan yläkerrassa. Mitä, mitä, MITÄ!?!? SIIS MITÄ?!!! M I T Ä pääsi tapahtumaan!!! You're such a loooooooser! Tämä nyt oli surkein suoritus ikinä! Tässä se taas nähdään, mitä tapahtuu kun ihminen ei ole läsnä, ja keskity tekemiseensä täysillä! 

Joten: Lihaton lokakuu, ajassa 17h 20 min. Soooooo nailed it...





Jos ruokateemasta lihan kautta kalaan löyhä aasinsilta, ylläolevan valokuvan otin viime viikolla lähikaupassa. Hämmennyin näkemästäni niin pahasti, että jouduin ensin ohittamaan hyllyn useita kertoja ja lopulta jopa valokuvaamaan näkemäni. Kuvassa on tonnikalapurkkeja. Mikä kuvassa on vialla?

3 kommenttia:

  1. Ei hätää, minä olin lihaton ihan sun puolestasikin. Tosin aikalailla vahingossa mut kuitenkin...

    Kivaa että joku on ahkeroinut tonnikalapurkkien kanssa.

    VastaaPoista
  2. Eilen meni nollalinjalla lihan kanssa. Hyvä muisti, parempi mieli.

    Tonnikalapurkeista.. Voisiko tuo ylärivi ottaa mallia tuosta alarivistä?!?! Ei niitä saa noin laittaa. Hyvä etten mennyt sotkemaan... Juuri näin, mitä tämä kertookaan minusta.. :O

    VastaaPoista
  3. Kaupantädillä loppunut selvästi motivaatio kesken tunapurkkien kanssa. :)

    VastaaPoista