keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Testauksessa Paleo: viikko viljatonta elämää takana

Päällimmäisenä ajatuksena viikon viljattomuuden jälkeen on: voi vitsit, miksi ihmeessä jätin aikoinaan karppauksen? Ensimmäisten päivien sokerihimot ovat nyt jääneet taakse, turvotusta on lähtenyt kropasta muutama kilo ja ihon näppylätuotanto heikentynyt aavistuksen verran. Sokeri on jännä ainesosa. Miten se osaakin koukuttaa ihmisen kuin alkoholi konsanaan?

Ihan täyspaleoksi en kuitenkaan ole vielä elämääni muokannut, työpaikalla lorahtaa kahvimukiin vieläkin maitoa tai kevytkermaa jos sitä sattuu olemaan. Kotiin erehdyin ostamaan kahvimaidon korvikkeeksi mantelimaitoa, joka ei nyt ihan kuitenkaan toimi kahvin kanssa. Seuraavaksi testaan kookosöljyä. Siitä sitten seuraavassa postauksessa.

Ihan hukkaan ei mantelimaito kuitenkaan mennyt, se sopii loistavasti erilaisten jälkiruokien tai smoothien pohjaksi. Marjoja, mantelimaitoa, smoothiemixiä ja eikun ääntä kohti.

Paleota voi noudattaa myös vähentäen lihansyöntiä. Esimerkiksi seuraava ohje on melko oivallinen ja sitä voi käyttää lisäkkeenäkin: Kiinankaalia inkiväärikastikkeessa ja halloumia. Paleoisti jättää halloumin väliin, mutta sen voi korvata esimerkiksi paistetulla kalalla.

Parasta paleossa on ehdottomasti se, että minkäänlaista kalorien laskentaa ei suoriteta ja kun syödään, saa sitten syödä kunnolla. Jätskihylly ei enää tule uniin eikä karkkitiskiä tarvitse kiertää kaukaa, kun tietää että parempaakin sapuskaa on mahdollista valita.

Paleon avulla voi myös päästä eroon normaaliksi koetuista vatsan turvotuksista ja kaasuttelusta: http://www.eazy101.fi/blogit/8/eroon-vatsavaivoista-paleolla

1 kommentti: